Budući da je za mnoge sudionike ovo bio prvi Sastanak Lokalnih odbora (Local Boards Meeting), Potpredsjednica ESN-a Hrvatska Helena otvorila je 5. LBM s neformalnim dijelom, odnosno s međusobnim upoznavanjem. Nakon toga uslijedila je prva tema sastanka - Section Insight. Svaka je sekcija ispričala kako izgleda njihova svakodnevica, sastanci Lokalnih odbora, sastanci s cijelom sekcijom, druženja, platforme, itd. 

 

Kako kaže izreka “Ponavljanje je majka znanja” tako smo i mi ponovili Causes of ESN, odnosno područja djelovanja ESN-a, i utvrdili svoja znanja. Za kraj prvoga dana priređeno nam je malo iznenađenje, a to su bili naši članovi Vijeća vanjskih suradnika Nacionalnog odbora ESN-a Hrvatska s kojima smo nastavili druženje i poslije.

 

Drugi dan započeli smo raspravom o strateškim dokumentima lokalne i nacionalne razine. Sekcije su predstavile način na koji izrađuju svoje planove rada te smo svi zajedno prokomentirali prednosti i nedostatke istih. Zatim je Nacionalna Event menadžerica Lucci otvorila temu National Events. Tada još nismo bili svjesni da će se strože epidemiološke mjere produžiti sve do ljeta 2021. pa većinu tih događaja nažalost nismo uspjeli provesti tijekom ljetnoga semestra akademske godine 2020./2021., ali vjerujem da ćemo uskoro sve naše ideje uspjeti provesti u djela!

 

Nakon što smo se malo odmorili, imali smo ciklus radionica te smo bili podijeljeni u manje grupe. Motivacija Mreže, prijenos znanja, snalaženje u COVID-19 vremenu samo su neke od tema o kojima smo raspravljali te za iste pokušali doći do zajedničkih rješenja. 

 

Treći dan LBM-a nastavili smo razgovarati o jednoj veoma važnoj temi, odnosno o motivaciji Mreže. Svaka sekcija podijelila je dobre prakse motiviranja svojih volontera, ali i ukazala na moguće probleme. Pričali smo i o budućnosti nacionalne razine ESN-a Hrvatska te kako svatko od nas može njoj pridonijeti.

 

Kraj našeg trodnevnog online druženja obilježile su zahvale i pozitivne vibracije

 

Događaji poput ovih dokazuju nam svima da i online atmosfera može biti zabavna i produktivna! 

 

 

 

 

Napisao: Renato Šikić (Potpredsjednik ESN-a Split)

Lektorirala: Lina Mohorić (Predstavnica za odnose s javnošću ESN-a Hrvatska)

 
Date: 
08/01/2022 - 15:00
Address: 
Croatia